fi en

NURMEKSEN MUSIIKKIAKATEMIA 1.-9.7.2017

Hakemukset 30. huhtikuuta mennessä!

MUSIIKKIA KAIKILLE - kuule Nurmeksen kutsu!

Tie muusikkouteen käy käsityötaidon, kuuntelemisen, katselemisen, tuntemisen, tiedonjanon, intohimon, hulluuden, onnellisten kohtaamisten, keskusteluiden, heittäytymisen ja miksei aika paljon myös kesäisen auringonpaisteen ja festivaalihumun kautta. Harvassa ovat ne kollegat, joiden matkaa kohti ammatimuusikkoutta eivät olisi siivittäneet kohtaamiset mestarikursseilla Suomen suvessa: käsi kädessä tai poski olkaa vasten kuunnellut konsertit, yöuinnit, herkistelyt, oivallukset oman instrumentin äärellä, sosiaalinen piiri ja valtava rakkaus musiikkiin.

Nurmeksen Kesäakatemia on tulevaisuuden mestarikurssi ainutkertaisen opetussisältönsä vuoksi. Korkeatasoisen henkilökohtaisen mestari-kisälli-opetuksen lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus valita työpajamuotoista työskentelyä, kuten sävellystä, Alexander-tekniikkaa, improvisaatiota, esiintymisvalmennusta, musiikin teoriaa ja historiaa tai kamarimusiikkiopetusta joko yhdessä tapahtuman taiteilijoiden kanssa tai opiskelijoista muodostetuissa kokoonpanoissa. Työpajojen tarjonta on nivottu osaksi Sibelius-Akatemian avoimen yliopiston tarjontaa.

Kesäakatemian opiskelija saavat koko kurssin ajan henkilökohtaista soitinopetusta. Opettajina toimivat niin kotimaiset huippumuusikot kuin kansainväliset tähdetkin. Opetuksen tavoitteena on tarjota korkeatasoista käsityötaitoa niin musiikin ammattilaisiksi aikoville kuin taiteen perusopetuksen parissa harrastaville nuorille. Musiikin harrastajia, suurkuluttajia ja konserttikävijöitä agitoidaan taas niin kutsutulla harrastajapaketilla.

Kesän 2017 festivaaliohjelma tulee rakentumaan vankan kamarimusiikkirungon, pop up -konserttien ja mahdollisen tanssileiriyhteistyön ympärille. Niin barokkimusiikki kuin Mozart tulevat olemaan läsnä koko viikon niin konserteissa kuin opetuksessakin. Elektroni- kuin minimaalimusiikkiakin kuullaan - akustisesti loistava Hannikaisen sali tarjoaa poikkeukselliset puitteet elektronisen musiikin toistamiseen ja sen henkilökunta on korkeatasoisesti koulutettua.

Iloitsemme voidessamme toivottaa hienot kansainväliset taiteilijamme, erityisesti erään aikamme tunnetuimman pianistin, Alexei Lubimovin tervetulleeksi Nurmeksessa. 

Vuoden 2017 taiteilijat löydät taiteilijavalikosta.

 

P.S. Nurmeksen Kesäakatemian taiteellisena suunnitteluparina toimii vuorovuosin kesästä 2016 lähtien pianistit Tuija Hakkila ja Anna Laakso