fi en

KURSSIKUVAUKSET (muutokset mahdollisia)

YKSILÖOPETUS: 

Osallistumismaksu  euroa sisältää yksilöopetuksen, konsertit ja vähintään yhden valinnaisen työpajan. Kukin opiskelija saa yksityisopetusta 5 x 45 min. Opettajat voivat oppilaiden toiveet huomioiden antaa opetusta myös luokkatunteina, jolloin opiskelijoiden on mahdollista kuunnella toistensa tunteja.

Instrumentit: huilu (Mikael Helasvuo), klarinetti (Jose Luis Estellés), piano (Tuija Hakkila, Heini Kärkkäinen, Anna Laakso), viulu (Minna Pensola, Antti Tikkanen, Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch), barokkiviulu (Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch), alttoviulu (Anna-Kreetta Grobajevic), sello (Tomas Djupsjöbacka, Lauri Angervo)

KANTELEEN MESTARIKURSSI:

Osallistumismaksu  euroa sisältää yksilöopetuksen, konsertit ja vähintään yhden valinnaisen työpajan. Kanteleen opiskelijat saavat Eija Kankaanrannan yksityistunteja 4 x 45 min ja lisäksi kantelisti Noora Laiho pitää 90min workshopin sähköisen kanteleen soitosta. Kantelerakentaja Hannu Koistinen sponsoroi soittimia kurssille! 

URKUJEN JA CEMBALON MESTARIKURSSIT:

Osallistumismaksu  euroa sisältää yksilöopetuksen, konsertit ja vähintään yhden valinnaisen työpajan. Urkujen ja Cembalon opiskelijat saavat Markku Mäkisen yksityistunteja 4 x 45 min ja lisäksi työpajat molemmille instrumenteille. Myös pianisteilla on mahdollisuus osallistua urku- ja cembalotyöpajoihin (työpajahinta 50 euroa)

KAMARIMUSIIKIN MESTARIKURSSI VAKITUISILLE KOKOONPANOILLE:


Meta4-kvartetin viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen pitävät mestarikurssin vakituisille kamarimusiikkikokoonpanoille. 
Kurssin hinta on  € / yhtyeen jäsen (esim. kvartetti  €, trio  € jne.) Opetusta annetaan 4x45min/yhtye.

VALINNAISET TYÖPAJAT: (valitse ja merkitse ilmoittautuessasi lisätietolomakkeeseen)

Valitse allaolevista (A-G) työpaja(t) ja merkitse ilmoittautumisen yhteydessä lisätietolomakkeeseen. Työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja kapasiteetin puitteissa. 

A) KAMARIMUSIIKKI Kamarimusiikkiopetusta Kesäakatemian opiskelijoista kootuille ryhmille duoista kvintetteihin. Ilmoita mahdollisesta ryhmätoiveesta ilmoittautumisen yhteydessä. Ryhmät ja niiden työstämät teokset päätetään ilmoittautumisajan loputtua ja kappaleiden nuotit lähetetään kamarimusiikkikokoonpanon jäsenille kesäkuun alussa.

B) KAMARIMUSIIKKIA TAITEILIJAN KANSSA tarkoittaa sitä, että yksi kamarimusiikkiryhmän jäsenistä on joku festivaalin taiteilijoista, joka toimii samalla ryhmän opettajana. Nämä ryhmät ja niiden työstämät teokset päätetään ilmoittautumisajan loputtua ja kappaleiden nuotit lähetetään kamarimusiikkikokoonpanon jäsenille kesäkuun puolessa välissä.

C) IMPROVISAATIOKURSSI 
Improvisointi oli olennainen osa muusikon taitoja aiemmilla vuosisadoilla, mutta valitettavasti sen rooli pääsi myöhemmin heikkenemään. Genrerajojen hämärtyessä ja monipuolisen osaamisen kohottaessa päätään, improvisointi on jälleen tarpeellinen taito tämän päivän muusikolle. Improvisaatiokurssia vetää sähkökitaristi Marzi Nyman. Opetus toteutetaan kesällä 2018 niin että jokainen osallistuja saa Marzilta yksityistunnin (tunnin pituus ilmoitetaan myöhemmin)!

D) ESIINTYMISVALMENNUKSEN JA TEATTERI-ILMAISUN TYÖPAJA 
Vapisevatko kädet? Salpautuuko hengitys? Lyövätkö aivot paniikkinappulaa?
Esiintymisvalmennuksen työpajassa hankitaan työvälineitä esitystilanteen kohtaamiseen erilaisten harjotteiden ja teatterileikkien avulla. Pajassa keskitytään tutkimaan esiintymistä, tiedostamaan sen vaiheita sekä tunnistamaan omaa käyttäytymistä esiintymistilanteessa. Työpajan ohjaajana toimii näyttelijä Timo Vuento. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta teatterista tai näyttelijäntyöstä!

E) 3v43 ALEXANDER-TEKNIIKKA (1 op) 
Alexander-tekniikka on käytännönläheinen metodi, jonka avulla oppilas oppii löytämään kehon ja mielen välisen tasapainon ja ymmärtämään mielen ja ruumiin välistä yhteyttä. Erityisesti monet esiintyvistä taiteilijoista käyttävät Alexander-tekniikkaa. Viikko Nurmeksen Kesäakatemiassa antaa inspiroivat puitteet työskennellä taiteen ja oman itsensä kanssa. Musiikki ja Alexander-työskentely ovatkin oiva pari tiellä kohti omaa vapaampaa olemista. Alexander-ryhmätunnit ovat kurssin perusta. Tutustumme yhdessä ongelmiimme ja niiden ratkaisuihin. Jokainen kurssille osallistuja saa myös ainakin yhden yksityistunnin.

Alexander-tekniikan kurssin opettajana toimii sellisti Lauri Angervo, joka aloitti F.M.Alexander-tekniikan opiskelun Bremenissä 1995. Hän valmistui Dan Armonin johdolla opettajaksi Berliinissä 2003. Angervo opettaa muusikontyön ohella Alexander-tekniikkaa Suomessa ja Saksassa. Kurssin voi saada hyväksyttyä kurssisuoritukseksi Sibelius-Akatemian Avoimen yliopiston kautta (1 op)

F) 1v23 KAMARIMUSIIKIN HISTORIA (1,5 op) 

Kamarimusiikin historian kurssilla opiskellaan kokoonpanojen ja ohjelmiston historiaa tonaalisen musiikin ns. common practice-aikakaudella 1600-luvulta 1800- ja 1900-lukujen taitteeseen. Suoritukseen kuuluu luentojen lisäksi kurssimateriaaleihin perehtyminen ja kurssin päättösuoritus. Riittävästi syventymällä kurssi on mahdollista saada hyväksyttyä kurssisuoritukseksi Sibelius-Akatemian Avoimen yliopiston kautta (1,5 op). Kurssin luentoja voi seurata myös passiiviopiskelijana. Opettaja: muusikko, MuM Ville Komppa

G) 1v23 MUSIIKINTEORIAA KAMARIMUUSIKOILLE (1 op)

Kurssilla hiotaan teoria- ja analyysitaitojen perusteita erityisesti kamarimusiikkiteoksen harjoittamisen näkökulmasta. Musiikkiteoksen muodon, sävellajien, fraasien ja harmonisen rakentumisen perusteisiin tutustutaan musiikkiesimerkkien kautta sekä kirjallisesti että soittamalla. Tällä teoriakurssilla myös soitetaan! Kurssille osallistumisen edellytyksenä on vähintään musiikinteoria 1 (tai D) -kurssia vastaavat tiedot. Aktiivisella osallistumisella ja tekemällä annettavia lisätehtäviä kurssi on mahdollista saada hyväksyttyä kurssisuoritukseksi Sibelius-Akatemian Avoimen yliopiston kautta (1 op). Lisätehtävien kautta on mahdollista täydentää myös aiemmin kesken jäänyttä Sibelius-Akatemian musiikinteoria 1- tai 2 -kurssia. Opettaja: muusikko, MuM Ville Komppa 

SIBELIUS-AKATEMIAN AVOIMEN YLIOPISTON KURSSIT (E, F JA G)

Kurssit kuuluvat Sibelius-Akatemian Avoimen yliopiston ohjelmaan ja niistä voi saada opintopisteitä. Kurssille voi osallistua myös passivioppilaana. Avoimen yliopiston rekisteröintimaksu on 20 € / kurssi (ei koske Sibelius-Akatemian opiskelijoita!).

 

LISÄTIETOJA KURSSEISTA: Heikki Masalin, +358 400 258 426