fi en

MINNA PENSOLA, viulu, violin

Minna Pensola esiintyy kamarimuusikkona ja solistina sekä on jousikvartetti Meta4:n jäsen. Ryhmä voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä D. Sostakovits-kvartettikilpailussa Moskovassa 2004 sekä Joseph Haydn-kamarimusiikkikilpailussa Wienissä 2007 ja on siitä lähtien ollut kysytty vieras eurooppalaisissa musiikkikeskuksissa. Solistina Minna Pensola on esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginorkesterin, Oulu Sinfonian ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa johtajinaan Sakari Oramo, Olari Elts ja Juha Kangas.

Vuonna 2008 Minna Pensola perusti Klasariklubin Helsingin Punavuoreen. Klubin tarkoituksena on tarjota erilainen estradi klassiselle musiikille ja tuoda se niiden ihmisten kuultavaksi, jotka eivät muuten konserttisaleihin eksy. Niin ikään Punavuoressa toimiva konserttisarja Punavuoren Kamarimusiikkiyhdistys (PuKama) on Pensolan ja hänen puolisonsa, viulisti Antti Tikkasen yhteinen projekti helsinkiläisen kamarimusiikkitarjonnan elävöittämiseksi. Sysmän Suvisoiton taiteellisena johtajana Minna Pensola toimi vuosina 2006-2012, ja vuodesta 2010 hän on opettanut viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa.

Pensola aloitti viuluopintonsa Helsingin Konservatoriossa, jatkoi Sibelius-Akatemiassa ja sai ne viimein päätökseen Zürichin musiikkikorkeakoulussa sekä Eurooppalaisessa kamarimusiikkiakatemiassa, ECMA:ssa. Tärkeitä oppaita matkan varrella ovat olleet Jerzy Blaszkiewicz, Leonid Mordkovich, Kaija Saarikettu, Ana Chumachenko, Josef Rissin ja Hatto Beyrle. Pensolan soitin on Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön omistama Carlo Bergonzi -viulu vuodelta 1732.