fi en

ATTE KILPELÄINEN, alttoviulu - viola

Atte Kilpeläisen opinnot päättyivät tutkintoihin Kölnin musiikkikorkeakoulusta ja Sibelius-Akatemi- asta.

Vuodesta 2005 alkaen hän on toiminut alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupungi- norkesterissa. Vierailevana äänenjohtajana hän on soittanut mm. Ruotsin radion sinfo- niaorkesterissa, Australian kamariorkesterissa, Euroopan kamariorkesterissa ja Leipzigin Gewandhaus-orkesterissa.

Hän on esiintynyt Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola sinfoniettan, Kölnin kamariorkesterin ja Oulun sekä Kuopion kaupunginorkesterien solistina.

Atte Kilpeläinen on ollut jousikvartetti Meta4:n jäsen vuodesta 2006 alkaen. Vuonna 2007 Meta4 voitti kansainvälisen Joseph Haydn -kamarimusiikkikilpailun Wienissä. Heidän kolme levyään Hänssler Classics -levymerkille ovat saaneet innostuneen vastaanoton sekä kriitikoiden että yleisön keskuudessa. Meta4 on myös levyttänyt Kaija Saariahon kamarimusiikkia Ondinelle sekä Jean Sibeliuksen musiikkia Berliner Meisterschallplattenille. Vuosina 2008-2016 Meta4 oli Kuhmon kamarimusiikin residenssikvartetti.

Atte Kilpeläinen liittyi Sibelius-Akatemian opettajakuntaan vuonna 2012. Hän on myös opettanut useasti Kuhmon kamarimusiikin kesäkursseilla.