fi en

ANTTI TIKKANEN, viulu, violin

Pohjois-Pohjanmaalta Oulaisista mutkien kautta Helsinkiin päätynyt Antti Tikkanen aloitti viulunsoiton 7-vuotiaana Jokilaaksojen Musiikkiopistossa Tomasz Orzechin oppilaana. Sibelius-Akatemiaan Antti siirtyi vuonna 1997 aluksi Lajos Garamin oppilaaksi ja sittemmin hän opiskeli prof. Mi-Kyung Leen luokalla. Antti on myös opiskellut Kuhmon Viulukoulussa Zinaida Gilelsin ja Lyonin Konservatoriossa Pavel Vernikovin johdolla sekä viimeksi barokkiviulua Kreeta-Maria Kentalan opissa.
Hatto Beyerle ja Johannes Meissl ovat olleet tärkeimmät opettajat Eurooppalaisessa kamarimusiikkiakatemiassa ECMA:ssa.

Antti Tikkanen esiintyy solistina ja kamarimuusikkona sekä on jousikvartetti Meta4in jäsen. Ryhmä voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä D. Sostakovits -kvartettikilpailussa Moskovassa 2004 sekä Joseph Haydn -kamarimusiikkikilpailussa Wienissä 2007 ja on siitä lähtien ollut kysytty vieras eurooppalaisissa musiikkikeskuksissa. Solistina Antti Tikkanen on esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Oulu Sinfonian ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa johtajinaan Paavo Berglund, Juha Kangas, Sakari Oramo sekä Osmo Vänskä.

Antti Tikkanen järjestää synnyinseudullaan Kamari Soi! -tapahtumaa Oulaisten Musiikkiviikkojen yhteydessä. Vastaavasti nykyisellä kotialueellaan Helsingin Punavuoressa toimiva Punavuoren Kamarimusiikkiyhdistys (PuKama) on Tikkasen ja hänen puolisonsa, viulisti Minna Pensolan yhteinen projekti helsinkiläisen kamarimusiikkitarjonnan elävöittämiseksi. PuKama järjestää säännöllisesti konsertteja läpi vuoden. Antti Tikkanen aloitti vuoden 2014 alussa Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellisena johtajana. Antti Tikkasella on käytössään Suomen Kulttuurirahaston omistama Stradivarius-viulu ”ex-Berglund”.