fi en

JARKKO RIIHIMÄKI, piano

Pianisti ja sovittaja Jarkko Riihimäki opiskeli pianonsoittoa ja liediä Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Carlos Juris, Tuija Hakkila ja Ilmo Ranta. Hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2008. Riihimäki on esiintynyt useilla kotimaisilla musiikkijuhlilla, ja on kysytty vieras saksalaisilla festivaaleilla. Lisäksi hän on tehnyt konserttimatkoja Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan.

Konserttipianistina hän on esiintynyt mm. Jorma Hynnisen, Helena Juntusen, Anna-Kristiina Kaappolan, Simone Kermesin ja Rolando Villazonin kanssa. Harmonikansoittaja Veli Kujalan kanssa mentalismia ja taikuutta yhdistelevä "The Music Wizards" sai ensi-iltansa helmikuussa 2020.

Riihimäki on sekä Suomessa että Saksassa erittäin kysytty sovittaja ja orkestroija. Suomessa Riihimäki on sovittanut mm. Lapin Kamariorkesterille, Sinfonia Lahdelle, Lappeenrannan Kaupunginorkesterille, Kemin Kaupunginteatterille, Club for Fivelle, Rajaton-lauluyhtyeelle, Philomelalle ja Grex Musicus - kuorolle. Tiivis yhteistyö saksalaisen Fauré- pianokvartetin  kanssa on jatkunut jo vuosia, sekä eri festivaaleilla että yksittäisinä konserttiprojekteina. Riihimäki on orkestroinut kaksi dubtekno-säveltäjä ja DJ Moritz von Oswaldin kantaesitystä; "La Reminiscenza" vuonna 2017 (DSO Berlin) ja "Metameric" vuonna 2018 (Deutsches Kammerorchester Berlin). Jälkimmäisestä nauhoitettiin live-taltiointi. Uusimmat julkaistut sovitukset voi kuulla sopraano Simone Kermesin "Inferno e paradiso" - albumilla sekä viulisti Lisa Batiashvilin uudella levyllä. Riihimäki sovittaa ja orkestroi säännöllisesti saksalaisille orkestereille, mm. Konzerthaus Kammerorchester Berlin, DSO Berlin, Staatskapelle Dresden ja MDR. Hän on myös kysytty sovittaja television kulttuuriohjelmiin ja tekee säännöllistä yhteistyötä mm. televisioyhtiöiden  ZDF ja Arte kanssa.

Säveltämisestä on tullut enenevissä määrin tärkeä osa Riihimäen muusikonkuvaa. Hän on kirjoittanut tilausteoksia mm. Fauré Quartetille, klarinetisti Matthias Schornille, Festspiele Mecklenburg-Vorpommernille ja Berlin Counterpoint-yhtyeelle. Tällä hetkellä on työn alla sonaatti kontrabasisti Ander Perrinolle, toes valmistuu vuonna 2020. Marraskuussa sai kantaesityksensä Berliinissä kirjallisuutta ja musiikkia yhdistelevä teos "El niño y la bestia". Teos pohjautuu kirjailija Elvira Lindon novelliin, noin 60-minuuttisen teoksen läpisävelletty musiikki on Riihimäen käsialaa.

Riihimäki on tehnyt sekä omia levyjä että vieraillut muiden artistien äänitteillä. Soolopianolevy "Debutango" ilmestyi vuonna 2008, Trio Cayaon "Tango Fuego" vuonna 2013 ja kokonaan Riihimäen omaa musiikkia sisältävä elokuvallinen "Tales From Within" vuonna 2016. 

Riihimäki toimi korrepetiittorina Universität der Künste Berliinissä vuosina 2013-2019. Lisäksi hän on osallistunut useasti erilaisiin yleisökoulutusprojekteihin, sekä vienyt kollegoineen elävää musiikkia vastaanottokeskuksiin Saksassa.