Eija Kankaanranta, kantele

Eija Kankaanranta on aktiivinen kantelemusiikin uudistaja, joka heittäytyy mielellään kimurantteihinkin haasteisiin. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi vuonna 2009. Kankaanranta on kantaesittänyt mm. Lotta Wennäkosken, Asta Hyvärisen, Maija Hynnisen, Olli Virtaperkon ja Jukka Tiensuun teoksia. Kankaanrannan ”Griffyr – contemporary kantele music” -cd julkaistiin vuonna 2007. Parhaillaan hän valmistelee äänitettä Juhani Nuorvalan kanteletuotannosta.

Kankaanranta on soittanut Joensuun kaupunginorkesterin, Pori Sinfoniettan ja hollantilaisen NBE:n solistina. Hän on myös toiminut orkesterimuusikkona Avanti!:ssa, Tapiola Sinfoniettassa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Jyväskylä Sinfoniassa ja Uusinta-kamariyhtyeessä sekä Moscow Contemporary Music Ensemblen, Lisbeth Diers Ensemblen ja tanskalaisen Athelas Sinfoniettan riveissä. Uusimmat kokoonpanot ovat bluesia ja kansanmusiikkia fuusioiva Juurakko sekä aikamme musiikkiin keskittyvä duo huilisti Camilla Hoitengan kanssa. Vuosina 2016-2018 Kankaanranta soittaa Kaija Saariahon ”Only he Sound Remains” -oopperan soitinyhtyeessä Camilla Hoitengan, lyömäsoittaja Heikki Parviaisen ja Meta4-kvartetin kanssa.

Kankaanranta toimii kanteleensoiton ja kantelepedagogiikan opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ja Keskisen-Uudenmaan musiikkiopistossa.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram