fi en

NURMEKSEN KESÄAKATEMIA & KESÄKONSERTIT 4.-12.7.2020

Ilmoittautuminen on käynnissä 15.5.2020 asti!! HUOM. Voit ilmoittautua turvallisin mielin! Mikäli Kesäakatemia on peruutettava osallistujien turvallisuuden tai viranomaismääräysten vuoksi, päätös tehdään hyvissä ajoin - ilmoittautumisperiodin loppuun mennessä. Tänä vuonna ilmoittautumisen voi peruuttaa poikkeuksellisesti kustannuksitta 31.5. saakka! 
 

” Toivo on valveilla olijan unta." (Aristoteles)

Eläessämme aikaa, jolloin tulevaisuus värjäytyy uhkakuvin ja vastuu maailman tilasta ja koko ihmiskunnan tulevaisuudesta painaa hartiat lysyyn, on toivon juurruttaminen mieleen lähes ainoa keino jaksaa ponnistella kollektiivisesti oikeiden valintojen äärelle. 

Voiko toivoa tavoittaa ilman ajoittaista toivottomuuden kokemusta, onko toiveikkuus valheellista itsepetosta? Miten kannatella ja ylläpitää uskoa tulevaisuuteen? 

Taiteiden merkitys tunteiden herättäjänä ja liikkeellepanevana voimana on nyt valtavan suuri. Musiikin lävistäessä aistimme ja pakottaessa meidät samaan aikaan sekä läsnäololle, että kurottamaan mielikuvituksen loppumattomiin ulottuvuuksiin, voi tuntea ihmetystä ja toivoa siitä mitä myös niin kaunista ja erityislaatuista ihminen on saanut aikaan.

Nurmeksen Kesäkonserttien 2020 ohjelma kieppuu ja hapuilee näiden teemojen ympärillä tulkkinaan fantastiset muusikot ja esiintyjät. Soivien elämysten lisäksi festivaaliviikolla nähdään Duncan McMillanin monologi ”Miljoona hyvää syytä”, jonka näyttelijä Kimmo Hirvenmäki riipaisevasti tulkitsee. Näytelmä kertoo tarinan pojasta, joka alkaa keksiä itsemurhaa yrittäneelle äidilleen hyviä syitä elää.

Nurmeksen Kesäakatemia tihkuu joka vuosi toivoa ja toiveikkuuta kymmenien musiikin opiskelijoiden ja tulevaisuuden toivojen kirmatessa festivaalilaitumilla ja huokuessa energiaa, nuoruuden viisautta, tiedon ja taidon janoa.

Lämpimästi tervetuloa joukkoomme!
Anna Laakso, kesän 2020 taiteellinen johtaja

Ps. Nurmeksen Kesäakatemian ja Kesäkonserttien taiteellisen johdon parivaljakko ovat pianistit Tuija Hakkila ja Anna Laakso. He hoitavat tehtävää vuorovuosin