fi en

NURMEKSEN KESÄAKATEMIA & KESÄKONSERTIT 4.-12.7.2020

Kiitos ilmoittautumisestasi Nurmeksen Kesäakatemiaan! 
Opiskelijoita on tulossa ilahduttava määrä ja normaaliolosuhteissa jatkaisimme nyt kurssien suunnittelua, kuten kamarimusiikkiryhmien muodostamista, ryhmätuntien aikataulutusta, leirikirjeen laatimista jne.

Koronaepidemian vuoksi joudumme kuitenkin odottamaan viranomaisohjeita mm. majoituksen ja ruokailun suhteen.
Näitä ohjeistuksia on toivon mukaan tulossa touko-kesäkuun vaihteessa. Odotamme myös tietoa, onko ulkomailta tulevilla taiteilijoillamme mahdollisuutta tulla Suomeen. Ennen tarkempia ohjeistuksia emme valitettavasti pysty takaamaan Kesäakatemian toteutumista ja on edelleen mahdollista, että joudumme peruuttamaan tapahtuman meistä riippumattomista syistä. Niiltä osin kuin voimme, jatkamme kurssien suunnittelua sellaisiksi, että turvaväli- ja hygieniasäädökset toteutuisivat mahdollisimman tarkasti.

JATKAMME ILMOITTAUTUMISTA MUUTAMIEN INSTRUMENTTIEN KOHDALLA 31.5. SAAKKA!!
Tilaa on vielä muutamalle pianistille, alttoviulistille, kantelistille, cembalistille ja urkurille. Huomaa, että voit harrastajapaketin kautta ilmoittautua myös pelkästään työpajoihin, kuten Alexander-tekniikkaan, barokkikurssille tai esiintymisvalmennuksen kurssille! Tai tulla syventämään teoria- ja musiikinhistoriatietouttasi. Harrastajapaketin kautta on mahdollista ottaa myös yksittäisiä tunteja edellämainituista instrumenteista. 
Voit peruuttaa kuluitta ilmoittautumisesi 31.5. saakka ja sen jälkeenkin terveydellisistä tai terveysturvallisista syistä!

Kiitos kärsivällisyydestäsi ja ennen kaikkea kiitos ilmoittautumisesta! 
Oli ilo huomata, että lähiopetusta pitkän kevään jälkeen kaivataan. 

Toivotaan, että näemme ensi kesänä!
Ystävällisin terveisin,
Nurmeksen Kesäakatemian ja Savonlinnan Kesäyliopiston väki

 

” Toivo on valveilla olijan unta." (Aristoteles)

Eläessämme aikaa, jolloin tulevaisuus värjäytyy uhkakuvin ja vastuu maailman tilasta ja koko ihmiskunnan tulevaisuudesta painaa hartiat lysyyn, on toivon juurruttaminen mieleen lähes ainoa keino jaksaa ponnistella kollektiivisesti oikeiden valintojen äärelle. 

Voiko toivoa tavoittaa ilman ajoittaista toivottomuuden kokemusta, onko toiveikkuus valheellista itsepetosta? Miten kannatella ja ylläpitää uskoa tulevaisuuteen? 

Taiteiden merkitys tunteiden herättäjänä ja liikkeellepanevana voimana on nyt valtavan suuri. Musiikin lävistäessä aistimme ja pakottaessa meidät samaan aikaan sekä läsnäololle, että kurottamaan mielikuvituksen loppumattomiin ulottuvuuksiin, voi tuntea ihmetystä ja toivoa siitä mitä myös niin kaunista ja erityislaatuista ihminen on saanut aikaan.

Nurmeksen Kesäkonserttien 2020 ohjelma kieppuu ja hapuilee näiden teemojen ympärillä tulkkinaan fantastiset muusikot ja esiintyjät. Soivien elämysten lisäksi festivaaliviikolla nähdään Duncan McMillanin monologi ”Miljoona hyvää syytä”, jonka näyttelijä Kimmo Hirvenmäki riipaisevasti tulkitsee. Näytelmä kertoo tarinan pojasta, joka alkaa keksiä itsemurhaa yrittäneelle äidilleen hyviä syitä elää.

Nurmeksen Kesäakatemia tihkuu joka vuosi toivoa ja toiveikkuuta kymmenien musiikin opiskelijoiden ja tulevaisuuden toivojen kirmatessa festivaalilaitumilla ja huokuessa energiaa, nuoruuden viisautta, tiedon ja taidon janoa.

Lämpimästi tervetuloa joukkoomme!
Anna Laakso, kesän 2020 taiteellinen johtaja

Ps. Nurmeksen Kesäakatemian ja Kesäkonserttien taiteellisen johdon parivaljakko ovat pianistit Tuija Hakkila ja Anna Laakso. He hoitavat tehtävää vuorovuosin