Minna Pensola, viulu ja vakituiset kamarimusiikkiyhtyeet

Minna Pensola esiintyy kamarimuusikkona, solistina sekä orkesterien liiderinä ja on jousikvartetti Meta4:n jäsen. Ryhmä voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä D. Sostakovits-kvartettikilpailussa Moskovassa 2004 sekä Joseph Haydn-kamarimusiikkikilpailussa Wienissä 2007 ja on siitä lähtien ollut kysytty vieras eurooppalaisissa musiikkikeskuksissa.  Vuonna 2008 Minna Pensola perusti Klasariklubin, joka yhdistää rennon baari-illan, artistien kanssa jutustelun sekä klassisen livemusiikin kuuntelun. Pensolan emännöimien iltojen kotiklubi on G Livelab Helsingin Punavuoressa, mutta se on myös vieraillut useilla festivaaleilla ympäri Suomea. Punavuoren Kamarimusiikki puolestaan on konserttisarja, jota Pensola ideoi yhdessä puolisonsa, viulisti Antti Tikkasen kanssa.Minna Pensola toimi Sysmän Suvisoiton taiteellisena johtajana vuosina 2006‒2012.  Pensola on Wonderfeel Helsinki -festivaalin taiteellisessa kuratointiryhmässä ajalla 2020-2021 sekä Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen partneri kausina 2019-2022.
Minna Pensola opettaa viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja kamarimusiikkia Eurooppalaisessa kamarimusiikkiakatemiassa (ECMA).  Pensola aloitti viuluopintonsa Helsingin Konservatoriossa, jatkoi Sibelius-Akatemiassa ja sai ne viimein päätökseen Zürichin musiikkikorkeakoulussa sekä Eurooppalaisessa kamarimusiikkiakatemiassa (ECMA).  Tärkeitä oppaita matkan varrella ovat olleet Jerzy Blaszkiewicz, Leonid Mordkovich, Kaija Saarikettu, Ana Chumachenko, Josef Rissin ja Hatto Beyrle. Minna Pensolan soitin on Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön omistama Carlo Bergonzi -viulu vuodelta 1732. Esiintymislavan ulkopuolella pirteää tempoa ylläpitävät kaksi tytärtä, kaksi kissaa ja hamsteri.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram