Trio Tanguango

Kuvaaja: Seija Tikka

Savonlinnalaisen Trio Tanguangon ohjelmistoon kuuluu etenkin Ástor Piazzollan tuotanto ja tango nuevo, mutta myös perinteisempi argentiinalainen tango ja uudet raikkaat sovitukset suomi-tangoista. Trio Tanguangon muodostavat Susanna Mieskonen-Makkonen (viulu), Kirsi Laamanen (harmonikka) ja Maija Teikari (piano). Trio on esiintynyt vuodesta 2013 mm. useilla eri festivaaleilla niin kotimaassa kuin eri puolilla Eurooppaa, mm. Berliinissä ja Dresdenissä Saksassa sekä Tbilisissä Georgiassa ja Petroskoissa Venäjällä. Trion solisteina ovat esiintyneet mm. Martin Alvarado, Juha Kotilainen, Päivi Pylvänäinen ja Maiju Vaahtoluoto. 

Trio Tanguango on julkaissut vuosina 2015 ja 2017 albumit "Tanguango" ja "Hotel Tango", joista "Hotel Tango" -albumilla trion solistina laulaa baritoni Juha Kotilainen. Äänitteet on otettu hyvin vastaan niin kriitikoiden kuin laajemman yleisön keskuudessa. Ne ovat saanut kiitettävästi soittoaikaa genrerajat ylittäen – sama yksittäinen kappale on soinut niin klassiseen-, kuin etno- ja iskelmämusiikkiin erikoistuneilla radiokanavilla. Trion sovituksista ja levytuotannoista vastaa Matti Makkonen. Suomen Itsenäisyyspäivänä 6.12.2020 Trio Tanguango esiintyi Suomen Buenos Airesin suurlähetystön pyynnöstä virtuaalisesti toteutetussa omassa konsertissaan, joka näytettiin Etelä-Amerikan kolmessa tangomaassa – Argentiina, Paraguay ja Uruguya.

Trio Tanguangon levyttämään Piazzollan Contrabajeando –tangoon pohjautuva ”mykkäfilmi” – Youtube –video on nähtävissä osoitteessa: www.youtube.com/watch?v=0oXkA4dXHcg.

 

Ja trion uusin elokuussa 2020 julkaistu Piazzollan Tango del Ángel -tangoon pohjautuva video on nähtävissä osoitteessa: www.youtube.com/watch?v=qomiI7B04FI.

Lisätietoja: Facebook.com/triotanguango

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram